Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Online számlázás a 2020-as törvényváltozások tükrében

Kötelelző online adatszolgáltatás lesz válallkozóknak. 2020.07.01-től, valamennyi belföldi adóalanyok között kiállított számlát jelenteni kell a NAV-nak. Minden olyan vállalkozó bekerül az online számla jelentésre kötelezettek körébe, akik áfamentes és/vagy belföldi fordított adózás alá tartozó ügyletekről állítanak ki számlát. Tehát egyéni vállalkozók ill. KATA-s válallkozók is.


2021-től már valamennyi számlatípusra kiterjesztik összeghatár nélkül, a bejelentési kötelezettséget. Így pl. egy külföldi cégnek, vagy egy külföldi egyetemistának albérletről kiállított számlát is automatikusan jelenteni kell ezt követően a NAV-nak. Nem lesz egyszerű dolga aki ezt önállóan akarja megtenni.


Nem lesz túlzottan sok dolga azoknak, akik valamelyik online számlázási platformot használják, mert itt a NAV felé való jelentések automatikusan megtörténnek. A NAV is kínál online számlázásra alkalmas platformot, de több felhőben ill. offline elérhető számlázóval is találkozhatunk. A legtöbb KKV és egyéni vállalkozó 2020 januári adat szerint mintegy 168 ezren, a Számlázz.hu felhő alapú online számlázó szolgáltatását használja, valószínűleg annak is köszönhetően, hogy az alapszolgáltatások teljesen ingyen is elérhetőek.


 


(x) Szponzorált tartalom

=