Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

Pénzhamisítókat fogtak Magyarországon

Egymillió forint értékben gyártott le otthonában hamis forintot egy fényeslitkei pár. Nem élvezhették azonban sokáig a pénz nyújtotta örömöket... Augusztus 18-án egy nyírlövői üzletben próbáltak fizetni a hamis pénzzel, de a boltos rögtön látta, hogy a húszezres nem valódi. ... tovább »

PayPass használata Magyarországon

Egy nemrégiben készült felmérés alapján Magyarországon a bankkártya-tulajdonosoknak csupán a fele használja az érintéses (PayPass) funkciót, 13%-uknak van lehetősége, de nem él vele, több mint egyharmaduk kártyája még nem alkalmas rá, és 3%-uk nem is tudja, hogy mit jelent pontosan ... tovább »

Átlagosan 40 ezer forintot költ nyaralásra egy magyar

Egy felmérés szerint az uniós átlagnál kevesebbet, csupán 40 ezer forintot költenek nyaralásra a magyarok. Ezzel hátulról a negyedik helyen vagyunk. Luxemburg van az első helyen 225 ezer forinttal, utánuk az osztrákok 186 ezer forinttal, majd a máltaiak 180 ezer, a belgák pedig 172 ezer ... tovább »

Dolgoznának tovább a magyar nyugdíjasok pihenés helyett

A magyar nyugdíjasok többsége egy felmérés alapján inkább dolgozna tovább a nyugdíjkorhatár elérése után. Viszont egyharmaduk egészségi okból kénytelen előbb nyugdíjba menni, hiába lenne kedvük tovább dolgozni. A felmérés szerint a nyugdíjasok 35%-a azonnal abba akarja hagyni ... tovább »

A versenyszférában és a közszférában is emelkedtek a keresetek

A KSH adatai szerint egy év alatt 2-3-szor nagyobb növekedés tapasztalható a legtöbb ágazatban, mint egy évvel korábban. 2016-ra átlagosan 10 ezer forinttal nőttek a bérek, tavalyhoz képest idén májusra már 20-30 ezer forintos növekedés volt megfigyelhető. Ez például a mezőgazdasági ... tovább »

Új feladata lesz a NAV-nak

A kormány ebben az évben 4,8 milliárd forintot biztosít az állami adó- és vámhatóságnak a törvényszéki végrehajtási feladatok átvételéhez. Az adóhatóság 2019. januárjától veszi át a törvényszéki végrehajtás feladatait. A nemzetgazdasági miniszternek a belügyminiszterrel ... tovább »

Több támogatási lehetőség lesz a kezdő vállalkozásoknak

Az állam új szemlélettel tekint a kezdő vállalkozásokra. A korábban hiányzó kezdő finanszírozások biztosítottak, a magyar startupok új generációja pedig nemzetközi szinten is sikeres lehet az elkövetkező időkben. A terv szerint a Millenárison létrejövő Startup Campus is segíteni ... tovább »

Figyelem, a 22 euró feletti postai csomagokat vámoltatni kell

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal felhívja a figyelmet, hogy minden 22 euró feletti csomagot, ami az Európai Unión kívülről érkezik, vámoltatni kell, tehát az áru után áfát vagy vámkezelési költséget kell fizetni. Fontos az is, hogy a cégnek a raktára, ahonnan érkezik a megrendelt ... tovább »

Októbertől emelhetik az önkormányzati köztisztviselők bérét

Októbertől megemelhetik az önkormányzati köztisztviselők bérét. A Belügyminisztériummal a fizetésemelésről folytatott tárgyalások alapján a tárca befogadta a javaslatot, ami szerint októbertől 20%-kal, januártól 8%-kal, majd 2019. januártól ismét 8%-kal emelnék meg az ágazatban ... tovább »

Csökkenteni kellene a béreket terhelő adókat

A béreket terhelő adók csökkentése elsődleges feladatat, mert hazánk még mindig túladóztatja a munkát a környező országokhoz, vagy az Európai Unió átlagához képest. Ez versenyképességi hátrányt jelent. Most még nincs olyan helyzetben a költségvetés, hogy a kiadási oldalt csökkentse, ... tovább »

=