Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

Ha minden igaz, nemsokára az interneten is nyithatunk bankszámlát

Hétfőn hatályba lépett az új Pmt. (pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény). Ez azt jelenti, hogy talán az interneten is nyithatunk majd bankszámlát. Már csak a részleteket kell kidolgozni, ez pedig a jegybank feladata lesz. ... tovább »

Ezentúl okmányokat is vigyünk csekkbefizetéshez

Június 26-án hatályba lépett egy Európai Uniós rendelet, ami alapján egyes csekkek használatához személyi igazolványt és lakcímkártyát kell felmutatnunk. Továbbra sincs adatrögzítési kötelezettség az "M" jelzésű csekkeknél. Ezek többnyire adó, pénzbírság, vagy illetékek ... tovább »

Tovább emelkednek a bérek

A Központi Statisztikai Hivatal szerint az idei év első negyedévében 11%-kal emelkedtek a bruttó keresetek, a márciusi átlagkereset pedig 12,8%-kal volt több az egy évvel korábbinál. Az emelkedés a rendszeres bérek növekedése miatt van, melyek a vállalkozásoknál 12,3%-kal, a költségvetésben ... tovább »

Két új érmét bocsát ki az MNB

Két új érmét bocsát ki hamarosan az MNB. Az egyik öt-, a másik pedig kétezer forintos névértékű lesz. Az ötezer forint névértékű ezüst emlékérmét és annak kétezer forintos színesfém változatát 2017. június 24-én, a Múzeumok éjszakája rendezvény keretében bocsátja ki ... tovább »

Új, érintéses mobilfizetési szolgáltatás az OTP-nél

Az OTP Bank a Simple alkalmazáson keresztül elindította érintéses bolti mobilfizetési szolgáltatását. Eleinte a bank ügyfelei számára érhető el a szolgáltatás, akkor, ha rendelkeznek megfelelő kártyával és telefonnal. Kell hozzá az OTP Bank által kibocsátott MasterCard vagy Maestro ... tovább »

2021-re Magyarországon is euró lesz?

Hosszú idő után először, most lényegesen közelebb kerülhet Magyarország az euró bevezetéséhez. Állítólag őszre egy visszautasíthatatlan ajánlatot kapnak azok, akik az EU tagjai, de még nem részei az eurózónának. Ez azt jelenti, hogy nemsokára kiderül, vajon milyen eszközökkel ... tovább »

Nem jelentkeznek betétbe tett pénzükért az emberek

Az Országos Betétbiztosítási Alapnál kb. 2,7 milliárd forintnyi nem kifizetett kártalanítás áll, amiért nem jelentkeznek a betétesek. A tavalyi év végén 18 474 milliárd forintnyi betét volt a hitelintézeteknél. Egy ügyfélre kb. 1,375 millió forint jutott, ez pedig 10%-kal több, ... tovább »

Jövő évtől ennyit nő a nyugdíj

A nyári szünet előtt a kormánypárti képviselők szavazataival elfogadták a jövő évi költségvetést. A nyugdíjasok így jövő év januárjától 3%-os nyugdíjemelést kapnak, mivel az inflációt 3%-ra lőtte be a kormány. A nyugdíjasok az idén novemberben kiutalandó nyugdíjprémium ... tovább »

Mától megszűntek a roamingdíjak az EU-n belül

A mai naptól felárak nélkül, a hazai díjszabás szerint lehet mobilról hívást kezdeményezni és fogadni, SMS-t írni és internetezni az EU-n belül. Június 15-től ugyanis megszűnnek a roamingdíjak az Európai Unióban. A roamingdíj eltörlése a külföldre utazó turistákra, az ideiglenesen ... tovább »

Az MNB új, 50 forintos érmét bocsát ki

A Magyar Nemzeti Bank a 2017-ben Magyarországon megrendezett 17. FINA Világbajnokság alkalmából 50 forintos érme kibocsátása mellett döntött. Az érméből kétmillió darabot készítenek. Ebből hétezer különleges - proof technológiával verhető. Az ilyen érmék háttere tükörfényes, ... tovább »

=