Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

Vajon ki vezényli le a brit kilépést?

Egy jelölt, Dominic Raab volt Brexit-ügyi miniszter esett ki a kormányzó brit Konzervatív Párt vezetőválasztási szavazássorozatának kedden tartott második fordulójában, ahol ismét a legesélyesebbnek tartott jelölt, Boris Johnson volt külügyminiszter kapta a legtöbb szavazatot. A távozó ... tovább »

Hazánkban is egyre többen intézik online a banki ügyeiket

Az EY kelet-közép-európai régiós kutatásából, ahol a lakosság pénzügyi, banki és informatikai szokásait vizsgálták kiderül, hogy egyre jobban nő az igény az online banki szolgáltatásokra. A magyarok 78%-a egyre ritkábban megy be a bankba személyesen. Az elemzés szerint a magyar ... tovább »

Ekkora a bitcoin ökológiai lábnyoma

A Müncheni Műszaki Egyetem kutatói Christian Stoll vezetésével kiszámították, mekkora a bitcoin ökológiai lábnyoma. A 2018 novemberi állás szerint azoknak a számítógépeknek, melyek bitcoint állítanak elő, évente kb. 45,8 billió wattóra a szükségletük. Ez a tanulmány szerint ... tovább »

Továbbra is erős a kereslet a lakossági hitelpiacon

A money.hu legfrissebb, jegybanki adatokat feldolgozó elemzéséből kiderül, hogy januártól április végéig a lakáshitelekből és a személyi kölcsönökből összesen kb. 459 milliárd forintot folyósítottak a bankok, ami 25%-os növekedést jelent. Tehát továbbra is erős a kereslet a ... tovább »

Az új brit kormányfő sem tárgyalhatja újra a kiválási megállapodást

A Theresa Mayt váltó új brit kormányfő sem tárgyalhatja újra az Egyesült Királyság uniós kiválásának feltételrendszerét rögzítő szerződést. Jean-Claude Juncker a következőket közölte: "Hónapok óta az a benyomásom, hogy a brit politikai osztályt May leváltása érdekli, nem ... tovább »

Újabb adócsökkentés jön hazánkban

Jövőre a hazai adórendszerben több, kisebb-nagyobb változás is várható. A legnagyobb változtatás, hogy a négy gyermeket nevelő (vagy vállaló) anyáknak soha többé nem kell személyi jövedelemadót fizetniük. További változás még, hogy megszüntetik az EVA-t. Már idén nyártól, ... tovább »

Európába jön a kínai China UnionPay

Európában is megjelenik a világ legnagyobb kártyakibocsátója, a kínai China UnionPay. Ezzel komoly versenytársat kaphat a Visa és a Mastercard. Már fél éve bejelentették a terveket ezzel kapcsolatban. Az egyik első partnere az európai piacra lépésben a brit Tribe Payments lesz, ami lehetővé ... tovább »

A bitcoinguru szerint eddig mehet az árfolyam

Az idei évben eddig nagyot meneteltek a kriptodevizák. Mike Novogratz milliárdos befektető, a Galaxy Digital Holdings vezérigazgatója szerint viszont ez nem fog örökké tartani. Szerinte ugyanis hamarosan konszolidálódik majd a bitcoin árfolyama is egy szűk sávban. Novogratz szerint a bitcoin ... tovább »

Magyarországon 3,95 millióra nőtt az Ügyfélkaput használók száma

A Belügyminisztérium május 22-i adataiból kiderül, hogy még régebben csak félmillió ember és könyvelő használta az Ügyfélkaput, de mióta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal készíti az állampolgárok adóbevallását, kb. nyolcszorosára, úgy 3,95 millióra nőtt a regisztráltak száma. ... tovább »

Részletek a nagyszülői gyed-ről

A kormány kedd este benyújtotta a nagyszülői gyedről szóló törvényjavaslatot. A javaslat szerint a nagyszülők akkor kaphatnak gyedet, ha a gyermek születését megelőző két évben legalább 365 napig biztosítottak voltak. Feltétel az is, hogy a gyerek mindkét szülője, egyedülálló ... tovább »

=