Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

Emelkedhet év végére a világ adóssága

Az Institute of International Finance (IIF) jelentése szerint rekordszintre, 277 ezer milliárd dollárra emelkedhet év végére a globális adósság, miután a koronavírus-járvány miatt növelik kiadásaikat a kormányok és a vállalatok. A világ több mint 400 bankját és pénzügyi intézményét ... tovább »

Maradhat jövőre is az érintéses fizetések 15 ezer forintos értékhatára

A Magyar Nemzeti Bank közlése szerint jövőre is maradhat az érintéses kártyás fizetéseknél a 15 ezer forintos PIN-kód nélküli értékhatár, miután a kártyatársaságok és a pénzintézetek is támogatják a megemelt limit fenntartását a törvényi határidő lejárta után is. A tájékoztatásuk ... tovább »

Népszerű hazánkban a babaváró konstrukció

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) adataiból kiderül, hogy gyorsan növekszik az állami támogatás mellett igényelhető babaváró konstrukció jelentősége a lakossági hitelpiacon, mi­után az új szerződések mennyisége a koronavírus-járvány ellenére is szinten maradt. A jegybank statisztikái ... tovább »

Otthonfelújítási támogatást indít a kormány

2021. január 1-jétől otthonfelújítási támogatást indít a kormány. Ennek keretében a költségek felét, maximum 3 millió forintig állja az állam. Ezzel a lehetőséggel azok a családok élhetnek, akik legalább egy gyermeket nevelnek. A támogatás igénylésének viszont nem feltétele ... tovább »

Élénkülés jelei látszódnak a lakáshitelpiaci adatokból

A money.hu legfrissebb, hivatalos MNB-adatokat bemutató összefoglalójából kiderül, hogy élénkülés jelei látszódnak a lakáshitelpiaci adatokból. Az év első kilenc hónapjában az új lakáshitel-szerződések összege 688,2 milliárd forintot tett ki. Ez 1%-kal haladja meg az előző ... tovább »

Gyűlik a pénz a Babakötvényekben

Varga Mihály elmondása szerint hazánkban átlépte a százmilliárd forintot a Babakötvényekbe fektetett összegek nagysága. A pénzügyminiszter kifejtette azt is, hogy azzal a 27 ezer gyerekkel együtt, akinek idén nyitottak számlát, már összesen 228 ezer gyereknek gyűlik ilyen formában ... tovább »

Nőttek hazánkban a fizikai órabérek

A Trenkwalder közel 7 ezer fő béradatait feldolgozó elemzése szerint a harmadik negyedévben 1318 forint volt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére. Ez 11%-os növekedést jelent a tavalyi év hasonló időszakában tapasztalt 1 184 forinthoz képest. ... tovább »

Megnőtt a kereslet az aranytömbök iránt

A BÁV Aukciósház és Záloghitel Zrt. (BÁV) közlése szerint újra megnőtt a befektetési célú aranytömb iránti kereslet a BÁV fiókhálózatában. A forgalom szeptemberben és októberben is átlépte a 100 millió forintot. Ennél nagyobb kereslet csak januárban és márciusban volt. A ... tovább »

Rekordbírságot kapott a Goldman Sachs

A hongkongi értékpapírpiac szabályozó szerve (SFC) 350 millió dolláros rekordbírságot szabott ki a Goldman Sachs ázsiai leányvállalatára. A 1Malaysia Development Berhad stratégiai fejlesztési alaphoz (1MDB) kapcsolódó botrány során megállapították, hogy a Goldman Sachs vezetőségének ... tovább »

Nagyon megnövekedett az érintés nélküli fizetések száma

A Visa több mint félmilliárddal több olyan érintés nélküli fizetést dolgozott fel azóta, hogy az érintésmentes fizetések limitjét megnövelték Európa több mint 29 országában. A COVID-19 miatt a kontaktmentes fizetés megítélése megváltozott, a kényelmi szolgáltatásból elengedhetetlen ... tovább »

=