Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

Hazánkban erősödött a lakosság pénzügyi tudatossága

Az OTP Bank 2020-as Öngondoskodási Index kutatásának felméréséből kiderült, hogy egyre többen készítenek rövidebb vagy hosszabb távra szóló pénzügyi tervet. Az arányuk a 2019-ben mérthez viszonyítva 4%-kal 49%-ra emelkedett. A bank arra figyelmeztet, hogy a további lépések megtételét ... tovább »

Jóval gyorsabban bővül az átlagnál a céges bankkártyák piaca

A Magyar Nemzeti Bank adataiból kiderül, hogy több mint 6%-kal ugrott meg a szeptember végéig tartó egy év alatt a hazánkban kibocsátott üzleti bankkártyák száma, és elérte a 739,7 ezret. Különösen figyelemreméltó ez a bővülés annak tükrében, hogy az itthon kibocsátott összes ... tovább »

Most már mindenkinek kötelező a többlépcsős azonosítás

Január elsejétől már csak akkor tudunk bankkártyával vásárolni az interneten, ha az erős-ügyfélhitelesítés követelményeinek megfelelően több lépcsőben igazoljuk, hogy jogosan használjuk az adott betéti- vagy hitelkártyát. Az OTP Bank kártyatulajdonosainak nagy része még időben ... tovább »

Ennyit érnek hazánkban a fizetések valójában

A KSH adatai szerint az öt fő feletti vállalkozásoknál, a költségvetési szférában, valamint a nagy nonprofit szervezeteknél teljes munkaidőben foglalkoztatottak átlagkeresete 2010 és 2019 között 132,6 ezer forintról 84,5%-kal, 244,6 ezer forintra nőtt. Az impozáns növekedés viszonylag ... tovább »

Michel Barnier februártól új megbízást kap

Az uniós bizottság közlése szerint Michel Barnier, az Európai Unió brexit-ügyi főtárgyalója február elsejétől Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnökének különleges tanácsadójaként folytatja munkáját. Barnier Ursula von der Leyen és az Európai Bizottság illetékeseinek ... tovább »

A járvány miatt nőttek a jövedelmi különbségek az Európai Unióban

A koronavírus-járvány növelte a jövedelmi különbségeket az Európai Unióban. A munkaerőpiacon növekedett a kereslet a magas képzettségűek, például tudósok, orvosok és tanárok iránt, viszont egyre nehezebben találnak állást a takarítók vagy a fizikai munkások. A tavalyi év harmadik ... tovább »

Jelentős leértékelődésen mentek keresztül tegnap a főbb kriptodevizák

Jelentős leértékelődésen mentek keresztül hétfőn a főbb kriptodevizák. Az egyik legnagyobb értékvesztést a bitcoin könyvelte el. Idei teljesítménye azonban még így is pozitív. Akad viszont olyan szakértő, aki a múlt héten látott rekordszintekhez képest is lényeges felértékelődést ... tovább »

A napi árfolyamokon innen és túl ? mikor van szükségünk az árfolyamok ismeretére?

A napi árfolyamokon innen és túl ? mikor van szükségünk az árfolyamok ismeretére? A napi árfolyam mindenki számára elérhető adat, de kinek is van rá szüksége? Nem is gondolnánk,hogy mennyi ember követi napi szinten az árfolyamok alakulását. Ki a munkája miatt, ki pedig apénzváltás ... tovább »

Csökkent a munkanélküliség az eurozónában

Az Eurostat közlése szerint október után novemberben is csökkent a munkanélküliségi ráta az eurozónában. A fiatalok körében viszont nőtt a munkanélküliség. Az elemzők szerint a járványügyi korlátozások miatt a javuló trend rövid életű lehet. Az Európai Unió statisztikai hivatalának ... tovább »

Majdnem tízmilliót ér egy bitcoin

Újabb rekordot döntött a bitcoin árfolyama, vasárnap ugyanis elérte a 34 800 dollárt. A vasárnapi csúcshoz még ma is közel áll a digitális fizetőeszköz, egy bitcoin 33 365 dollárt, vagyis kb. 9,84 millió forintot ér. A kriptovaluta árfolyama több mint 800%-kal emelkedett március ... tovább »

=