Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

A nyári hónapokban kevesebbet költünk online

A 2020-as rekordmértékű növekedés után 909 milliárdosra hízott online kereskedelem idén is folytathatja a bővülést, igaz kisebb mértékben. Az online költés a nyári hónapokban a legalacsonyabb, akár 30%-kal is elmaradhat a decemberi rekordoktól. A nyári lassulás egyik oka, hogy kevesebb ... tovább »

A kamatdöntés hírére gyengült a font

A Bank of England a várakozásoknak megfelelően nem módosította mennyiségi enyhítési programjának 875 milliárd fontos célösszegét és az alapkamatot. Előbbit illetően megosztott volt a monetáris tanács. A rekordalacsony, 0,1%-os alapkamat fenntartásáról viszont egyhangú szavazással ... tovább »

Felpörgött az amerikai infláció

A vártnál jobban megugrott az infláció az Egyesült Államokban májusban. Az éves ráta ugyanis 13 éves csúcsra, 5%-ra ugrott az áprilisi 4,2%-ról, meghaladva a 4,7%-os elemzői konszenzust. Havi szinten 0,6%-kal emelkedtek az árak az áprilisi 0,8%-os megugrás (az elmúlt 12 év legnagyobb ... tovább »

Változik januártól a gyerektartás fizetésének rendje

Hazánkban nagyon sok gyerek nem kapja meg időben a tartásdíjat. Ezen segít majd a januárban életbelépő törvény, változik ugyanis a gyerektartás fizetésének rendje. Az országgyűlés egyhangúlag elfogadta azokat a törvényjavaslatokat, amelyek az egyszülős családok védelmét szolgálják, ... tovább »

Sokan vannak, akik nem szorulnak rá, mégis igénybe veszik a moratóriumot

A hitelmoratórium lehetőségével élő háztartások legalább 56%-a tudná fizetni a törlesztőjét, de nem teszi. A Magyar Nemzeti Bank kritikával illette a kormány hitelmoratórium-hosszabbításra vonatkozó tervét. A jegybank szerint ennek kockázata meghaladhatja a program eddigi előnyeit. ... tovább »

Amerikában bitcoinért is lehet tankolni

Amerikában az egyik benzinkút és bolthálózat a Sheetz már elfogadja a bitcoint és más kriptovalutákat is a kútjain. A tranzakciókra a Flexa nevű fizetési szolgáltató alkalmazáson keresztül van lehetőség. Linda Smith, a vállalat fizetési megoldásokkal foglalkozó menedzserének elmondása ... tovább »

Alacsonyabb kulccsal adóztathatják meg jövő évtől a kriptodevizákból szerzett jövedelmeket

Jövő évtől várhatóan 15%-ra csökkentik a kriptodevizákból származó jövedelmek adókulcsát. Varga Mihály pénzügyminiszter a napokban jelentette be, hogy az eddigi 30,5%-os elvonás mértékét gyakorlatilag lefelezik. Emellett adóamnesztiát adnak a be nem vallott kriptojövedelmekre. ... tovább »

Hazánkban nőtt a fiatalok megtakarítási hajlandósága

A K&H ifjúsági indexe évek óta felméri a 19-29 évesek pénzügyi magatartását. Ebből kiderül, hogy évről évre jellemzőbb rájuk a takarékoskodás. Idén márciusban a fiatalok 60%-a rendelkezett félretett pénzzel, ami az eddig mért legmagasabb arány. Az elemzésből kiderül még ... tovább »

Több adónem is csökken a jövő évtől

Varga Mihály pénzügyminiszter elmondása szerint jövő évben is folytatódnak az adócsökkentések és- egyszerűsítések. A gazdaság újraindítását az adópolitikán keresztül is segíti a kormányzat. A pénzügyminiszter bejelentette, hogy az adókönnyítésről szóló törvényjavaslatot ... tovább »

A Goldman Sachs hivatalosan is bejelentette, hogy beszállt a kriptovaluta-bizniszbe

A Goldman Sachs hivatalosan is bejelentette, hogy elkezdte a kriptovalutával való kereskedést a Wall Streeten. A bank arról tájékoztatta a piaci szereplőket, hogy új kriptovaluta-kereskedési platformot hozott létre, melyen keresztül kétféle bitcoin-származékkal lehet üzletelni. A banknál ... tovább »

=