Valutaváltó

FreeCurrencyRates.com
Kiemelt híreink

Hazánkban magasabbak lettek a fogyasztói árak

Idén októberben a fogyasztói árak átlagosan 6,5%-kal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál. A szakértők jelezték, hogy nő majd az infláció, de az mindenkit meglepett, hogy mekkora mértékben. A szeptemberi 5,5%-ot követő októberi 6,5%-ra senki sem számított. Az adat az MNB múlt ... tovább »

Figyelem: már csak néhány napig lehet kérelmezni a hitelmoratórium meghosszabbítását

Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke felhívta a figyelmet, hogy már csak néhány napjuk maradt az anyagilag nehéz helyzetben lévő hiteladósoknak, hogy jelentkezzenek bankjuknál a törlesztési moratórium 2022. június 30-ig való meghosszabbítására. Az erről szóló kormányrendelet ... tovább »

Bitcoin: Újabb árfolyam rekord dőlt meg

Egy nappal ezelőtt 66 811 dolláron kereskedtek egyetlen bitcoinnal. Ezzel megdőlt az újabb árfolyamcsúcsa a vezető kriptovalutának. A BTC azóta robog felfelé, hogy július 20-án 30.000 dollár alatt érte el a mélypontját. Az árfolyammozgás nagy része a gyenge szeptember óta történt. ... tovább »

Egyre többe kerül az államnak a családtámogatás

Ahogy emelkednek a kamatok, egyre többe kerül az államnak a családtámogatási program. A tavalyi év elején egy átlagos 10 millió forintos babaváró hitel éves kamattámogatása például alig 330 ezer forint volt. Azoknak viszont, akik most veszik fel a kölcsönt, már majdnem 490 ezer forintnyi ... tovább »

Kilencéves csúcson az infláció

A Központi Statisztikai Hivatal közlése szerint idén szeptemberben 5,5%-kal voltak magasabbak a fogyasztói árak az egy évvel korábbinál. Az előző hónaphoz képest 0,2%-os volt a drágulás. A nyugdíjas-infláció ennél valamennyivel alacsonyabb, 5%-os, amit magyaráz, hogy az élelmiszerek ... tovább »

Már ennyi az átlagkereset Magyarországon

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közlése szerint hazánkban júliusban 7,9%-kal magasabb volt a bruttó és a nettó átlagkereset, mint egy évvel korábban. A teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 433 700 forint. A kedvezmények nélkül számolt nettó átlagkereset ... tovább »

A Pénzügyminisztérium közlése szerint ennyi a magyar államháztartás hiánya

Hazánkban az augusztusi költségvetési hiány összege majdnem megegyezett a tavalyival a Pénzügyminisztérium adatai alapján. Augusztusban az államháztartás önkormányzatok nélkül számolt úgynevezett központi alrendszere 97,0 milliárd forint hiánnyal zárt. Ez alig különbözik az ... tovább »

Hazánkban sokan az állami támogatások miatt házasodnak

Az OTP készített egy felmérést, amelyből kiderült, hogy a jelenleg párkapcsolatban élők 9%-a tervez házasságot, nagy részük leginkább anyagi okokból. Kiderült az is, hogy az embereknek csupán harmada házasodott csak a szerelem miatt, a többieket többnyire az állami támogatások ... tovább »

Nagyon megnőtt az élelmiszerek ára augusztusban

Két hónap csökkenés után augusztusban jelentősen nőttek az élelmiszerárak a világon az előző hónaphoz képest, elsősorban a cukor, a búza és a növényi olajok drágulása miatt. Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) számításai szerint az augusztusi árindex ... tovább »

Hazánkban csökkenteni kellene a forgalomban lévő készpénzállományt

Magyarországon 2012 óta közel megháromszorozódott a forgalomban lévő készpénz mennyisége, 2652 milliárd forintról 7265,5 milliárdra nőtt. A Magyar Bankszövetség szerint csökkenteni kellene a forgalomban lévő készpénzállományt. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) véleménye szerint a készpénzállomány ... tovább »

=